IKSO stemt

Radio 2 geeft 6HWA een stem!

Radio 2 geeft 6HWA een stem

Leerlingen maken radio in de klas

Omdat het mooi aansloot bij het bezoek van de leerlingen aan het Vlaams parlement en om een nieuwe educatieve stemtestwebsite te lanceren, haalde Radio 2 op dinsdag 4 oktober  de leerlingen uit 6HWA voor de microfoon.

De website, www.educatievestemtest.be, is gebaseerd op de stemtest uit 2014 en werd gemaakt door de educatieve dienst van het Vlaams parlement. Aan de hand van stellingen kunnen de leerlingen nagaan welke partij het best aansluit bij hun opvattingen. Het is een waardevolle tool voor leerkrachten secundair die lessen geven over de politieke partijen in Vlaanderen.

De leerlingen uit 6HWA legden de test af en konden daarbij hun mening geven over de verschillende items. Daarnaast werd er ook gepolst naar hun politieke interesse en kennis.

Komen ze in de stemtest uit bij de partij die ze voor ogen hadden? Weten de leerlingen wel waar de partijen voor staan? Weten ze al voor wie ze zullen stemmen bij de volgende verkiezingen?  Dit alles kan je (her)beluisteren op:

http://outpost.vrt.be/privemp3/educatieve_stemtest_041016161503.html