IKSO eetfestijn

Het eetfestijn door de ogen van Lars Bronselaer. Een interview!

 

56915-uitnodiging-nazomerfeest-2016_blog_v1

Vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober is het weer zover! Het jaarlijkse eetfestijn van het IKSO en het KCD laat honderden mensen genieten van lekker eten en van mekaar.
Op 6 oktober hebben wij Lars Bronselaer, leerkracht LO en evenementencoördinator van de school, mogen interviewen in verband met het eetfestijn.

 • Wij hebben vernomen dat jullie voor het eetfestijn samenwerken met het KCD. Waarom doen jullie dat?
  Wij werken al jaren samen met het KCD, omdat de lagere en secundaire school op een bepaalde manier met elkaar samenhangen. Tijdens het eetfestijn doen de leerlingen van het KCD een dansoptreden. De ouders van de leerlingen kunnen dan eerst iets komen eten en daarna hun kinderen zien optreden in de sporthal. Dat is een zeer goede combinatie. De kosten worden ook verdeeld onder het KCD en het IKSO, wat ook heel voordelig is.
 • Hoelang organiseren jullie dit al en waarom?
  Hoelang we dit juist al organiseren, weet ik niet exact. Wij organiseren dit om inkomsten te verzamelen voor onze school. Met deze extra inkomsten steunen we goede doelen en zorgen we voor een aantal vernieuwingen op de school, zoals bijvoorbeeld nieuwe computerschermen. We doen dit natuurlijk niet alleen voor de inkomsten, maar ook voor de mensen zelf. Op deze manier kunnen ouders van nieuwe leerlingen kennismaken met onze school. Zo hopen we een fijne indruk achter te laten.
 • Wij hebben gehoord dat u de hoofdorganisator bent van het eetfestijn. Wat is voor u de motivatie om deze zware taak op u te nemen?
  Ik ben de coördinator van al de evenementen op school, inclusief het eetfestijn. Ik ben hier eigenlijk ingevallen doordat ik lesgeef op deze school. Het IKSO heeft me gevraagd of ik het zag zitten om coördinator voor dit soort zaken te zijn en ik heb de uitdaging aanvaard. Ik organiseer heel graag evenementen. Het vraagt veel tijd om dit te organiseren, maar ik doe het met zeer veel plezier en met veel moed.
 • Wat houdt de organisatie van zo’n evenement precies in?
  Het eerste wat we doen, is natuurlijk de traiteur regelen. Ervoor zorgen dat er voldoende eten en drinken is. Dit regelen we samen met het KCD. Het is de bedoeling dat elke leerkracht komt helpen, dus al de taken moeten verdeeld worden. Wij moeten er ook voor zorgen dat de tafels en stoelen klaar staan en al het materiaal voor het eetfestijn en ook de verlichting en de muziek voor het optreden. Tijdens het eetfestijn zelf zorgen we ervoor dat alles goed verloopt en dat er niks ontbreekt. Daarna volgt er uiteraard de opkuis en zorgen we ervoor dat dat de zaal weer helemaal in orde staat.
 • Hoeveel volk verwachten jullie ongeveer?
  Wij hopen dat er ongeveer 1200 man naar het eetfestijn komt. Dit is het hoogste aantal bezoekers dat we al hebben gehad. Vorig jaar waren er  jammer genoeg maar  1100 mensen aanwezig. We hopen dit jaar opnieuw 1200 mensen te mogen ontvangen.
 • Wat gebeurt er als er niet voldoende volk komt?
  Dat zou natuurlijk zeer teleurstellend zijn en het geeft een minder gevoel daarna, maar elke eter telt en zorgt voor extra inkomsten. Wij maken daar geen probleem van.
 • Wat doen jullie met de overschot van het eten?
  Dat is een goede vraag. Wij werken met een traiteur en geven door hoeveel eters we ongeveer verwachten. We baseren ons op de vorige jaren. De traiteur brengt een hoeveelheid eten en vult dit steeds aan als wij erom vragen. De traiteur neemt ook op het einde van het eetfestijn zijn overschot terug mee, dus wat ermee gedaan wordt, weten we zelf niet zo goed. We proberen er wel voor te zorgen dat het overschot beperkt blijft.
 • Wat is uw favoriete gerecht op het eetfestijn?
  Mijn favoriet gerecht is steak. Ik eet dit eigenlijk elk jaar, ik vind het echt heerlijk. Het is zeker een aanrader! De steak wordt geserveerd met kroketten. Ik eet het zowel vrijdag als zaterdag, omdat het zo lekker is.
 • Is er ooit al iets gebeurd op het eetfestijn dat u is bijgebleven?
  Oei, dat is een moeilijke vraag. Ik denk het niet. Wat me echt bijblijft, is de enorme motivatie van de leerkrachten. Dit blijft me zo bij, omdat ze buiten de lessen ook met een glimlach en met veel enthousiasme de ouders en leerlingen bedienen. Het is voor mij, als organisator, heel leuk om mijn collega’s daar met plezier te zien staan. Vooral omdat het buiten de schooluren is, heel plezant!

Bedankt voor het interview.
Tot op het eetfestijn!
J
Lisa, Barbara, Kaat en Sebbe