IKSO leeft

Tweedaagse Gavers

19 okt · Phaedra Pollet

“Het was een nieuwe ervaring die me altijd bij zal blijven!”

 

 

img_2192

Derdes trekken naar ’t Schipken

Hoe leer je iemand kennen op een interessante en leuke manier?
De leerlingen van het derde jaar trokken naar ‘t Schipken om elkaar, de leerkrachten en natuurlijk zichzelf beter te leren kennen. Dit alles gebeurde aan de hand van spelletjes. Talenten en positieve eigenschappen kwamen talrijk aan het licht. Deze ervaring was het begin van mooie vriendschapsbanden.

schemaschema-x

 

“ Het was een onvergetelijke uitstap! Het was een nieuwe ervaring die me altijd bij zal blijven.”
→ Lien Van Droogenbroeck (3ec5), Giana Van de Velde (3ec4), Emilie Janssoone (3ec5) & Lotte Van Droogenbroeck (3ec4)

“ De tweedaagse was geweldig! De kennismaking en samenwerking met de klas tijdens de activiteiten heeft ons een hechte klas gemaakt. ”
→ Mitch Saah (3ec4)

“ Het was een leuke en onvergetelijke ervaring. Ik heb er veel mooie herinneringen aan overgehouden. ”
→ Arne Badisco (3ec4)

 

 

In de ochtend stonden de derdejaars met hun fiets klaar om een nieuwe en toffe ervaring te beleven. Ze werden tijdens de fietstocht naar ‘t Schipken in Geraardsbergen begeleid door een aantal leerkrachten. Na een vermoeiende maar toch aangename fietstocht, kwamen ze veilig en wel aan in ‘t Schipken. Eens aangekomen, werden ze in alles wegwijs gemaakt en kregen ze hun kamers toegewezen. Maar om hun kamers in te richten en uit te pakken, was er niet veel tijd, want de eerste activiteit stond al voor de deur. Ze leerden de medeleerlingen in hun klas en hun klascoach kennen aan de hand van spelletjes. Bij deze spelletjes was teamwork heel belangrijk waardoor ze elkaar leerden vertrouwen. De groepssfeer werd er alleen maar beter door! En de inspanningen werden beloond. In de middag kregen ze een lekkere warme kom soep met boterhammen.

Ook in de namiddag was er geen tijd om stil te zitten. Eerst deden ze sportieve teambuildingspelletjes waar ze op elkaar moesten rekenen. Op deze manier schept men een band en leert men elkaar vertrouwen. Naast intense spelletjes deden ze ook aan rustgevende activiteiten. Vervolgens kregen ze de kans te gaan zwemmen in het zwembad van de Gavers. Na deze vermoeiende, maar ook vermakelijke dag kregen de leerlingen lekkere spaghetti voorgeschoteld, die bereid was door de leerlingen van 5 en 6 OH. Nadien volgde de avondactiviteit, het moment van de dag waar iedere leerling naar uitkeek. Deze bestond uit de quiz “Is er een kipken int ’t Schipken?” waarin ze niet alleen vragen moesten beantwoorden, maar ook allerlei dingen moesten uitbeelden of nabootsen rond het thema van de kip. Het was de meest sfeervolle activiteit van de dag. Iedereen heeft ervan genoten.

En toen brak dag twee aan, jammer genoeg hun laatste dag.

De dag begon met een verrukkelijk ochtendontbijt, waarna ze meteen hun kamer moesten opruimen en hun valiezen moesten klaarmaken om te vertrekken naar Geraardsbergen voor het grote stadsspel. Om raadsels op te lossen, was hulp vragen aan inwoners noodzakelijk. Hierdoor werd het een verkennend spel met af en toe onverwachte wendingen. Wanneer ze alle vragen hadden opgelost, werden ze verwacht op de muur van Geraardsbergen voor een gezamenlijke picknick..

Als afsluiter van de geweldige tweedaagse vond daar bovendien de laatste activiteit plaats. Iedere leerling werd voorzien van een papier op de rug waar de medeleerlingen leuke boodschappen konden achterlaten.

Zo was het einde van hun fantastische ervaring in zicht en vertrokken ze met een glimlach en mooie herinneringen terug naar school.

~Joyka, Haike, Phaëdra, Jolien, Rani