IKSO innoveert

Contact met hoger onderwijs rond co-teaching

IKSO en Odisee werken samen rond co-teaching

IKSO maakt vandaag de school van de toekomst en ze doet dat in samenwerking met Odisee. Het contact tussen het secundair onderwijs en het hoger onderwijs is zeer belangrijk om de slaagkansen in het hoger onderwijs te maximaliseren. Met ongeveer 10.500 studenten is Odisee bij de grootste onderwijsinstellingen van Vlaanderen. Ze heeft 6 campussen in Brussel, Aalst, Gent en Sint-Niklaas. Odisee maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.logo odisee

Vorige week vond er overleg plaats tussen IKSO en de lerarenopleiding van Odisee Hogeschool. Daarbij werd kennis en ervaring uitgewisseld op het vlak van co-teaching. IKSO heeft al veel expertise op het vlak van co-teaching en wil volgend schooljaar zowel aan haar leerkrachten als aan de studenten uit de Odisee lerarenopleiding bijkomende mogelijkheden bieden om zich verder te professionaliseren. Voorbeelden van goede praktijk zullen gebruikt worden in de lerarenopleiding. Dat gebeurt o.m. via het beeld- en lesmateriaal dat op IKSO al bestaat.

IKSO realiseert vandaag al het onderwijs van morgen… want topleerlingen verdienen topleerkrachten!

co-teach