IKSO steunt Bednet

Pyjamadag!

Nationale Pyjamadag – 17 Maart

Toon je warm hart! Doe mee aan de Nationale Pyjamadag: kom deze vrijdag ( 17/03 ) met je klas in pyjama naar school en maak een leuke klasfoto. Zo steek je zieke kinderen en jongeren een hart onder de riem. Ketnet en MNM doen ook mee! De pyjamadag is ten voordele van Bednet.

 

Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit. Leerlingen die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap, zijn zo mee met de les en blijven in contact met hun vrienden. Bednet is gratis voor gezin en school.

 

  • In het eerste volledige schooljaar dat Bednet actief was (2007-2008), werden in totaal 37 kinderen begeleid.
  • Tijdens het schooljaar 2015-2016 waren dat al meer dan 335 kinderen.
  • Sinds de opstart van Bednet hebben al 1857 langdurig en chronisch zieke kinderen en jongeren uit 887 Vlaamse scholen van synchroon internetonderwijs (SIO) gebruik kunnen maken.
  • In 1 op 5 Vlaamse scho­len is er een langdurig of chronisch ziek kind geweest dat dank­zij Bednet met zijn klas verbonden kon worden. In een groeiend aantal scholen gebeurde dat zelfs al twee keer of meer.
  • Meer dan 400 kinderen hebben 2 of meer schooljaren met Bednet gewerkt.
  • De kinderen en jongeren komen uit alle windrichtingen in Vlaanderen en Brussel. 2 op de 3 Bednetters komt uit het secundair onderwijs.
  • 55% van de kinderen gebruikt Bednet tussen 7 maanden en een schooljaar lang.
  • Kanker blijft met 35% de meest voorkomende pathologie dit schooljaar