IKSO naar de top!

IKSO in adembenemende Ollomont

29 mrt · Robin D'haens

Aosta

De leerlingen van het derde jaar gaan tijdens de paasvakantie naar het Italiaanse Ollomont in de Aostavallei, het hart van de Alpen. Het verblijf is gevestigd in het dorpje Ollomont. Het bergdorpje ligt op 1.400 m hoogte, omgeven machtige bergtoppen die boven de 4.000 meter reiken, zoals Mont Blanc, Matterhorn, Monte Rosa, Gran Combin en Gran Paradiso.. IKSO reist al decennialang naar Aosta, de organisatie en begeleiding van dit bergkamp gebeurt volledig door IKSO.   Net zoals de voorgaande jaren kunnen de leerlingen genieten van prachtige wandeltochten doorheen de bergen van Aosta, langs bergriviertjes,van het prachtige grasland tot ver boven de boomgrens van 2100 m. IKSO voorziet tal van activiteiten: er worden fikse bergtochten gedaan, teambuilding, rotsklimmen, een dagje skiën voor gevorderde skiërs, survivaltocht, sport en spel en nog veel meer. ’s Avonds is er avondanimatie: een fuif, zich verkleden en schminken, gitaar en zang, … ambiance verzekerd! Het ultieme hoogtepunt van de vakantie (letterlijk en figuurlijk) is de tweedaagse tocht naar de top van de Monte Gelato op 3519 meter hoogte; de leerlingen overnachten in een typische Alpenberghut (2400 m).
De leerlingen spelen het spel ‘de mol’ tijdens heel de bergvakantie, ze moeten proberen te ontmantelen wie de mol is en wie dus heel de vakantie de boel liet fout lopen. De klas die de mol kan ontmantelen wint een mooie prijs.
Op de dag van het vertrek naar België zijn de leerlingen nog enkele uren vrij om te winkelen, te eten en te drinken in Aosta (stad).

05_G Aosta_Piazza_Chanoux_Emile

Robin D'haens