IKSO bereidt zich voor

Examenstress? Nee hoor!

Examenstress? Nee hoor!

De laatste examenperiode van het schooljaar komt terug in zicht. Dit brengt bij vele leerlingen heel wat stress met zich mee. Anderen zitten al met hun gedachten bij de vakantie. Met de ultieme voorbereiding en enkele tips lukt het voor beiden.

 

Het begin van alle succes: het maken van een planning. In deze planning zet je alles wat je die periode nog gaat doen of te doen hebt. Je kan het best wat meer tijd voorzien voor vakken waar je het iets moeilijker voor hebt. Vergeet ook zeker niet je ontspanningsmomenten in deze planning te plaatsen!

 

Kijk ook zeker al je notities eens na. Het is namelijk moeilijk om te beginnen met studeren zonder de nodige notities. Doe, zo nodig, een beroep op medestudenten om alles in orde te brengen.

 

Naar aanloop van de examens en tijdens is het belangrijk dat je gezond eet en drinkt. Met gezonde voeding hou jij je hersenen in topconditie.

 

Beweging is ook heel belangrijk tijdens de examens.  Het kan verfrissend werken door eens buiten te gaan lopen na die hele tijd achter je boeken gezeten te hebben. Daarna zal het leren nog zo goed gaan!

 

Probeer zeker voor de examens voldoende te slapen. Rust is namelijk zeer belangrijk zodat je met een fris gevoel aan de examens kan beginnen!

 

Alvast veel succes!