IKSO in Portugal!

Onze correspondent in Portugal

Oh Oh Portugal!

Eva Taelman, een leerlinge van onze school, is op uitwisselingsreis naar Portugal en vertelt haar verhaal!

 

Olá! De eerste drie weken van mijn uitwisseling zijn echt voorbij gevlogen! De eerste twee dagen had ik een welkomstkamp waar iedereen van over de hele wereld die naar Portugal gaat samenkwam. Er waren studenten van Thailand, Rusland, Mexico, Slovenië, Japan,… We zijn met ongeveer 90 mensen die ofwel voor een trimester ofwel voor een jaar in Portugal zullen verblijven.

 

 

Zondag kwamen de families ons ophalen, ik werd meteen hartelijk ontvangen door mijn gezin. Ik heb hier een jonger broertje en een jongere zus, het is dus altijd heel levendig in huis!rsz_dsc_2549

 

 

Voordat we naar mijn nieuwe thuis in Loures zouden gaan, gingen we eerst nog twee dagen naar hun vakantiehuis in Ericeira, aan de oceaan. Ideaal weer, gemiddeld nog 26 graden. Aangezien mijn school pas op 15 september begon, had ik nog tijd om een dagje naar Lissabon te gaan, en een dagje om naar het Oceanário te gaan. Het Oceanário in Lissabon is een van de grootste aquariums in Europa en het werd gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling Expo ‘98. In het weekend bezochten we Cabo da Roca, het meest westelijke punt van Europa. Het weekend nadien zijn we naar ‘Feira Setecentista de Queluz’ geweest, een middeleeuws festival. Om mijn vrije tijd op te vullen ga ik samen met mijn broertje karate doen.

 

Mijn eerste schooldag was best spannend, maar hij viel echt goed mee! Ik werd direct opgenomen in de vriendengroep van enkele klasgenoten. Ik volg de richting ‘Ciências SocioEconómicas’, oftewel ‘Sociaaleconomische wetenschappen’. Mijn school is op amper 1km van huis dus samen met een klasgenoot ga ik elke dag te voet naar school.

 

IMG_5165 (2)(1)

Ik ben heel benieuwd naar wat ik hier allemaal nog ga meemaken en welke nieuwe gerechten ik nog voorgeschoteld ga krijgen.

Vele zonnige groetjes!