IKSO steunt!

Petitie

Petitie voor Ardian en Merita

 

Deze petitie is een initiatief van IKSO Denderleeuw, Middenstraat 10 te 9470 Denderleeuw

 

Alle ondertekenaars van deze petitie ondersteunen het idee dat alle kinderen recht hebben op onderwijs en dit zorgeloos en in de beste omstandigheden moeten kunnen volgen. Alle jongeren hebben recht op onderwijs.

Onze leerling Ardian Nuhiji en zijn zus Merita (oud-leerlinge van onze school) zijn samen met hun familie al jaren verwikkeld in een procedure om geldige verblijfspapieren voor ons land te krijgen. Ze zijn van Macedonische afkomst en wonen al 8 jaar in België. Vorige week werd hun mama opgepakt door de politie en in een gesloten instelling ondergebracht. De kinderen waren toevallig niet thuis en werden niet opgepakt. Ardian en Merita moeten nu noodgedwongen onderduiken en kunnen niet meer naar school. Ardian zit in het 6de jaar van IKSO en kan binnen enkele maanden zijn diploma secundair onderwijs behalen. Merita zit in het hoger onderwijs en was geslaagd voor al haar examens van de voorbije examenperiode. Ze leven al 8 jaar heel gelukkig in België en het zijn 2 voorbeeldige en fijne mensen. De kans is zeer groot dat zij worden uitgewezen en teruggestuurd naar Macedonië. Dat willen zij niet en dat willen wij niet. Dit is voor hen een nachtmerrie, want “wij hebben toch niets misdaan.”

Wij willen deze schrijnende praktijk aan de kaak stellen. Onmenselijk.

http://www.petitie24.nl/petitie/1663/petitie-voor-ardian-en-merita