IKSO kijkt!

NetfliXO

18 apr · Julie Demesmaeker

NetfliXO

Een tijdje geleden hebben wij een Netflix-poll afgenomen, wij hadden ook vermeld dat met de resultaten een leuke verrassing zou worden gemaakt. Eerst tonen we de resultaten van de meest gekozen series en films met een beetje uitleg, hierna vindt u een leuk fotoverhaal van de gewonnen serie dat wij met veel plezier hebben gemaakt (de foto’s van de originele).

De populairste series op IKSO …

  1. 13 Reasons Why

In deze serie wordt het verhaal van Hannah Baker, een meisje dat net zelfmoord heeft gepleegd, onder de loep genomen. De mensen die haar hebben gekwetst krijgen een doosje met zeven cassettebandjes (met een A- en B-kant) toegestuurd. Op deze bandjes vertelt ze de dertien redenen van haar zelfmoord.

  1. Riverdale

De serie volgt het leven van Archie Andrews (K.J. Apa) in de kleine stad Riverdale en de duistere geheimen die schuilen achter het perfecte plaatje dat de stad uitstraalt.

  1. Stranger Things

Op 6 november 1983 verdwijnt de twaalfjarige Will Byers op mysterieuze wijze in het stadje Hawkins in Indiana. Als gevolg van de verdwijning begint Joyce, de alleenstaande moeder van Will, door te slaan. De politie, onder leiding van Jim Hopper, begint een onderzoek, evenals Wills jeugdvrienden Mike, Lucas en Dustin. Op een dag vinden de drie jongeren een verdwaald meisje met psychokinetische krachten. Ze noemen haar Eleven, 011, El. Samen ontdekken ze dat er mysterieuze krachten in het spel zijn en dat een sinistere overheidsorganisatie probeert om de waarheid te verdoezelen.

  1. Pretty Little Liars

De serie volgt de levens van vijf vriendinnen in het fictieve stadje Rosewood. Aria, Emily, Hanna en Spencer zijn samen met hun Queen Bee Alison onafscheidelijk. Als Alison op een avond plotseling verdwijnt, valt de groep uit elkaar. Een jaar later ontvangen Aria, Hanna, Spencer en Emily vreemde berichten van iemand die zichzelf ‘A’ noemt. A weet al hun geheimen en dreigt om hun levens tot een ware hel te maken. Terwijl ze proberen om een zo normaal mogelijk leven te leiden, ontrafelen ze steeds meer over Alisons mysterieuze verdwijning en zetten ze alles op alles om A te ontmaskeren.

  1. The Flash

De serie is gebaseerd op het personage Flash van DC Comics. Het is de tweede live-action tv-serie rondom dit personage.De serie is een spin-off van de tv-serie Arrow, en speelt zich dan ook af in hetzelfde fictieve universum als die serie. Het personage Barry Allen maakte zijn debuut in seizoen 2 van Arrow, in het tweeluik “The Scientist”, waarin ook te zien is hoe hij zijn superkrachten krijgt.

 

De populairste films op IKSO …

  1. The babysitter

Als Cole na bedtijd nog wakker is, ontdekt hij dat zijn knappe babysitter deel uitmaakt van een satanische sekte. Deze is tot alles bereid om hem de mond te snoeren.

  1. Mamma Mia!

Op het Griekse eiland Kalokairi raakt een alleenstaande moeder van streek als haar dochter drie van haar moeders ex-minnaars uitnodigt voor haar huwelijk.

  1. Grease

Sandy en Danny ontmoeten elkaar op vakantie. Ze worden verliefd en aan het eind van de vakantie kunnen ze moeilijk afscheid nemen. Later verhuist Sandy naar de plek waar Danny woont en gaat vervolgens ook naar dezelfde school, Rydell High School. Wanneer de school begint, komen Sandy en Danny elkaar plotseling weer tegen. Sandy kent Danny als een romantische en lieve jongen, maar op school staat hij bekend als een stoere vrouwenverslinder. Wanneer ze elkaar weer ontmoeten, botsen hun imago’s.

  1. When we first met

Noah reist via een magisch fotohokje terug in de tijd om de avond waarop hij Avery ontmoette, steeds opnieuw te beleven. Zo hoopt hij haar voor zich te winnen.

  1. Naked

Rob is smoorverliefd en gaat binnenkort trouwen. Helaas zit hij naakt vast in een lift, gevangen in een tijdlus.

 

2.0  13ReasonsWhy-s01e11-2-min

Met dank aan Jaina en Andreas om de hoofdrollen op zich te nemen en ook het seminarie mini-onderneming om de figuranten te spelen.