IKSO speelt muziek!

The Teach

9 mei · Katrijn Van Der Vurst

The Teach-band

Wie IKSO zegt, zegt muzikaal talent. Het stond in de sterren geschreven dat dat ook zou uitmonden in de vorming van een band van leerkrachten: The Teach.  Als leerlingen van het IKSO waren wij heel benieuwd naar wat de Teach-band nu eigenlijk inhoudt en wat ze allemaal doen. 

 

Ontstaan

Het idee is er gekomen omdat een deel van de huidige Teach-band in de coverband ‘Midlife’ speelde . Een tweede groep speelde al op de Muzikale Avond van onze school. Samen met ‘Midlife’ wouden ze eens optreden. Zo zijn ze op het idee gekomen om de Teach-band te vormen. Ze zijn immers allemaal collega’s.  Hun eerste optreden vond 5 jaar geleden plaats, op het personeelsfeest . De Teach breidt zich steeds maar meer uit.

 

Optredens

Ze spelen op personeelsfeesten en oud-leerlingenavonden (bv: lustrum). Ze repeteren in functie van de optredens, dus niet wekelijks. Misschien gaat dit in de toekomst nog wel veranderen naar wekelijkse repetities. Het is niet de bedoeling dat de band geboekt wordt voor bijvoorbeeld een kroegentocht, het is occasioneel en schoolgerelateerd. In oktober vond een directiecongres van drie dagen plaats waar ze te bewonderen waren. Tijdens hun optredens kun je genieten van muziek uit de jaren 70 tot nu.

 

Muzikanten en hun instrumenten 

Kirsten Van Den Borre, Lissa Van Der Straeten, Bruno Bronselaer, Tamara De Freyne en Erwin De Brabanter zingen tijdens de optredens. De gitaren worden bespeeld door Karel De Sutter, Filip Vercammen, Bruno Bronselaer en Nico Van den Borre. Nicolaas Willems en Jos Maes spelen piano en keyboard. Luc De Backer speelt trombone en Miguel Van Vaerenbergh schuiftrombone. De trompetten worden bespeeld door Niels De Vidts en Dirk Van De Velde. Bernard De Corte blaast op de saxofoon.

 

De Teach-band is een gemotiveerde bende van leerkrachten die zich graag amuseren met muziek. Hier gaan we in de toekomst nog veel van horen!