IKSOgamet!

De Fortnite hype!

De Fortnite hype

“Fortnite” is een fenomeen . Het is een van de grootste gamehypes van onze tijd die bovendien een danshype heeft teweeggebracht.
Wat is het doel van het spel? En waarom is het zo populair bij jongeren?

 

Doel?

Precies 100 spelers worden gedropt boven de map waar ze zullen landen. Na de landing rapen de spelers ieder voor zich een wapenarsenaal bij elkaar om zich zo te verweren tegen de andere 99 spelers op de map. Na enkele minuten wordt de map steeds kleiner en kleiner, zodat de laatst overblijvende spelers dichter naar elkaar worden geduwd. Uiteindelijk zal één speler overblijven, die de felbegeerde “#1 victory royale” in ontvangst mag nemen.

 

Waarom is het een echte hype?

Fortnite is hét populairste spel bij uitstek onder de jongeren vandaag. Het spel bereikt alle consoles (PC, Playstation en Xbox) en is volledig gratis te downloaden. Bovendien is het spel niet heel erg realistisch uitgewerkt, maar eerder in een bepaalde cartoonstijl. Op die manier worden ook de jongere gamers aangesproken.

 

Fortnite is ook populair @IKSO!

“Het moeilijkste aan Fortnite is het zoeken van een wapen na de landing!” – Rune De Vulder 2LB

“Ik speel tijdens de week 3u Fornite per dag, in het weekend kan dat oplopen tot 9u!” – Nikele Weekers 2MD

“Fornite is geweldig omdat het een gratis spelletje is en je kan het met 3 andere vrienden spelen!” – Yben Broeckaert 2LB

 

Dit is de top 3 spelers met het meeste gehaalde #1 victories in de eerste graad @IKSO! 

Rune De Vulder 149 x gewonnen
Nikele Weekers 134 x gewonnen
Yben Broeckaert 105 x gewonnen