IKSO leeft zich in!

Uitstap Breendonk & Dossin

Ikso onder de indruk van Breendonk!

Op maandag 12 november zijn onze zesdejaars naar de kazerne van Breendonk (en de Dossinkazerne) geweest. Dit was tijdens de Tweede Wereldoorlog een concentratiekamp en verzamelpunt voor Joden en dissidenten. Er zijn duizenden mensen gedeporteerd naar buitenlandse kampen, maar in Breendonk stierven er ook veel mensen. De levensomstandigheden waren er onmenselijk, de mensen kregen zeer weinig eten en werden mishandeld.

 

De leerlingen werden er rondgeleid door gidsen, die vertelden hoe het er tijdens de Tweede Wereldoorlog aan toe ging. De verhalen raakten de leerlingen, het deed hen nadenken over een vreselijke periode. Het was een leerrijke dag, ze hebben er een levensles uit getrokken. Dit mag nooit meer gebeuren!

 

Hierboven vindt u enkele foto’s van de uitstap.