IKSO bezoekt

Met de zesdes naar het KBIN

KBIN. Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen te Brussel. Op dinsdag 19 november 2019 gingen de wetenschapsrichtingen van het zesde jaar van IKSO Denderleeuw ginds op uitstap. We vertrokken ’s ochtends met de trein richting Brussel o.l.v. mevr. Mertens en mr. Van de Velde. Daar moesten we maar klein eindje stappen om dan aan te komen bij het museum. Binnen werden we verdeeld in drie groepen om dan in dat groepje de verschillende activiteiten te doorlopen.

 

IMG_0595-minDe dag bestond tevens uit drie activiteiten: een rondleiding met een gids achter de schermen; in groepjes de evolutie van de mens bestuderen en tenslotte genoten we nog een uurtje van de mineralententoonstelling. De gids bracht ons een paar interessante weetjes bij over de geologie. Ook het bestuderen van de hominisatie en de (culturele) ontwikkeling van de mens vonden we interessant t.g.v. onze biologielessen.

 

Op het einde konden we nog even rondwandelen in de ruimte van het museum waar de dinosaurussen tentoongesteld werden en het begin van de Aarde werd aangetoond. In het algemeen hebben we dus een zeer leerrijke en leuke dag achter de rug. Alle informatie en kennis nemen we graag mee doorheen de volgende jaren.