IKSO innoveert

Een nieuw project

Het Leonardo College opent de poorten van de toekomst

Het Instituut voor Katholiek Secundair Onderwijs wordt vanaf 1 september 2020 het Leonardo College, dat zal garant staan voor innovatief katholiek secundair onderwijs.

 

Op 1 september 2020 start de modernisering van het secundair onderwijs en breekt er een nieuwe fase aan in de geschiedenis van het Vlaams onderwijs. Reeds enkele jaren broedt IKSO Denderleeuw op een nieuw project om traditie en innovatie te verbinden en de identiteit van de school te versterken. Het voltallige personeel én de leerlingen dachten na over een nieuwe invulling, een nieuw verhaal en ze bouwden samen aan de school van de toekomst.

Leonardo-College_logo_RGB

 

Iedereen die wil leren zal boven zichzelf uitstijgen

Het gloednieuwe Leonardo College zal al wat goed was behouden en daarnaast een modern en fris jasje aantrekken. Het wordt een verzamelplaats voor verschillende talenten, een plaats waar mensen samen leren, samen ontdekken en samen op zoek gaan naar een betere wereld. Het Leonardo College zal traditie en vernieuwing verbinden met de nadruk op kwaliteit, duidelijke standaarden, veiligheid en betrouwbaarheid om iedereen die wil leren boven zichzelf te laten uitstijgen.

In het Leonardo College nemen de leerkrachten alle jongeren onder de vleugels van hun ijzersterk project met een heldere visie op onderwijs. Vanuit de traditie van de katholieke dialoogschool werkt iedereen samen aan een school waar leren centraal staat en waar het ook fijn is om te zijn. De leerlingen moeten hun vleugels uitspreiden en sterk in hun schoenen staan. Dat doen ze door jaar na jaar te groeien en krachtige vleugels te ontwikkelen om dan uiteindelijk uit te vliegen op weg naar het hoger onderwijs.

Het Leonardo College zal zorg dragen voor alle leerlingen. Het wordt een betrouwbare en veilige haven voor al wie met veel ambitie dag na dag wil leren. Het wordt dé plaats om kennis op te doen en een ruim palet aan vaardigheden te ontwikkelen.

 

Da Vinci als rolmodel

500 jaar geleden was Leonardo Da Vinci een rolmodel voor al wie wilde leren. Hij hield van dynamiek en had een niet-aflatende honger naar kennis over heel uiteenlopende domeinen. Da Vinci was een van de meest veelzijdige personen ooit, de lente van een nieuwe tijd, pionier voor een moderne wereld. Anno 2020 staan we nog altijd versteld van zijn creativiteit en vooruitziende blik op het vlak van wetenschap, kunst en techniek. Hij vond uit, ontwierp, creëerde, schreef, onderzocht, schilderde, studeerde, componeerde en filosofeerde. Leonardo Da Vinci toont ons de weg naar een mooie toekomst.

“The noblest pleasure is the joy of understanding.” (Leonardo Da Vinci)

 

 

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart wordt het Leonardo College officieel voorgesteld op de infodagen van de school. Er kan dan ook ingeschreven worden voor het schooljaar 2020-2021.

 

infodag

 

Theaterfestival Meeting Leonardo op 27 & 28 maart 2020, feestzaal Middenstraat

Leonardo Da Vinci sloop jaren geleden al binnen en kroop in het DNA van de school. Toen al werden kiemen gezaaid voor een nieuw project en een nieuwe naam. Wat dat precies betekent, kan iedereen aanschouwen op het nieuwe Theaterfestival Meeting Leonard op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart. De homo universalis komt op de planken in 8 verschillende voorstellingen op 1 avond waarop het publiek vrij kan kiezen. De leerlingen brengen 3 keer toneel, 1 dansact, 2 keer live-muziek, 1 speechbattle en 1 poëziewandeling. Iedereen welkom!

 

2020 TF Meeting Leonardo affiche