IKSO speecht

Kom supporteren!

Speechbattle op het theaterfestival

Allemaal winnaars op Meeting Leonardo

 

Op het theaterfestival van 27 en 28 maart 2020 bestaat de voorstelling Big Mouth uit een zogenaamde speechbattle. Drie leerlingen nemen het tegen elkaar op in een welsprekendheidswedstrijd. Het publiek zal elke avond een winnaar aanduiden.

De 3 leerlingen die zullen strijden om de Big Mouth trofee, zitten allemaal in het 6de jaar van IKSO (binnenkort Leonardo College). Ze namen de voorbije weken deel aan de preselecties van deze wedstrijd. Ze schreven zelf een redevoering en brachten deze naar voor tijdens de lessen. Hun medeleerlingen gaven punten en zo werd er per klas een top 3 samengesteld.

Tijdens 5 middagen brachten de geselecteerden dan hun speech voor een jury, aangemoedigd door talrijk opgekomen supporters. De sprekers deden het fantastisch, alleen al om er te staan, om het aan te durven, om het uit te testen. Ze hebben grenzen verlegd in durf, schrijf- en spreekvaardigheid. Het hart van elk jurylid werd door alle deelnemers op een of andere manier beroerd, maar toch moesten er winnaars gekozen worden. Kiezen is altijd wat verliezen.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

 

De jury koos als finalisten:

 

Vrijdag 27 maart

  1. Joppe: Liefde overwint alles
  2. Divine: Racisme is universeel
  3. Kato: Proclamatiespeech

 

Zaterdag 28 maart

  1. Amélie: Het blanke zwarte meisje
  2. Axel: Onderwijs in kunst faalt
  3. Marie-Angeline: Maakt geld gelukkig?

 

De redenaars zullen in het spoor van Socrates, Demosthenes en Cicero hun grootste spreektalent bovenhalen. Daarbij zullen ze supporters nodig hebben die hen aan de overwinning helpen, want het publiek zal stemmen en bepalen wie met de trofee naar huis gaat.

Kom genieten van hun retorisch talent. Kom luisteren naar deze uitmuntende sprekers, elk met een eigen mening, een radde tong, een eigen betoog, … een grote mond.