E-learning na Pasen

Samen de lat hoger leggen

Na de paasvakantie gaan we opnieuw LIVE

Wij zijn klaar voor nog een periode van afstandsonderwijs: we leggen de lat nog hoger

 

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de scholen niet te heropenen na de paasvakantie om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken. Het is een ingrijpende en ongeziene crisis, maar samen zorgen wij ervoor dat we het schooljaar op een goede manier kunnen afsluiten. We hebben voor de paasvakantie gedurende 3 weken bewezen dat het leren kon doorgaan en dat de leerachterstand werd beperkt. We moeten nu samen keihard doorwerken. We moeten mekaar steunen en vertrouwen. We moeten er met elkaar alles aan doen om deze crisis te overwinnen. Als iedereen ons plan en onze aanpak met volle moed uitvoert, zal dat lukken.

 

 

Wij kiezen er uitdrukkelijk niet voor om taken, lessen en oefeningen zomaar door te sturen en leerlingen dit allemaal zelfstandig te laten verwerken. Wij kiezen ervoor om onze leerkrachten zoveel mogelijk les te laten geven en zo het normale lesprogramma zo goed mogelijk te benaderen. Volgende week steken we nog een tandje bij en drijven we onze online lessen op. Er kunnen tot 50 LIVE-sessies per uur worden gegeven. We hebben een alternatief lesrooster, een tijdelijk schoolreglement voor afstandsonderwijs, tips voor ouders en tips voor leerlingen.

 

Gisteren hebben we iedereen op de hoogte gebracht. Vandaag zijn de mensen van het secretariaat begonnen met het persoonlijk aan huis afleveren van alle documenten bij onze leerlingen. Een serieuze opgave om op zo’n korte tijd de brievenbus van meer dan 900 leerlingen te vullen. We willen er zeker van zijn dat onze leerlingen snel en correct geïnformeerd zijn, ook zij die een minder stabiele internetverbinding hebben en niet beschikken over de laatste nieuwe laptop. Wij doen die extra inspanning, wij lopen die extra meter.

 

Wat een fantastisch team!

bart post

Bedankt!

De leerkrachten zijn er ook al volop ingevlogen om de lat nog wat hoger te leggen, ook voor zichzelf, maar vooral voor al onze leerlingen. Wij gaan ervoor om alsnog het schooljaar op een correcte manier af te werken.

 

Het worden boeiende weken, maar vooral weken waarin hard zal gewerkt worden door iedereen. Meer nog dan voor de paasvakantie vragen wij zelfdiscipline, maximale inzet, studie-ijver en volgehouden inspanning.

We bewezen al dat we het kunnen en dus gaan we ervoor! Samen sterk!

 

 

Toegang school

De school blijft gesloten.

Tijdens de komende weken is de campus Nieuwstraat gesloten. Enkel campus Middenstraat blijft geopend van 8u tot 15u30. Op woensdag tot 12u. We voorzien geen lesprogramma op school en het is de bedoeling dat iedereen thuis blijft.

Onze school is telefonisch bereikbaar op 053 66 60 29 en via e-mail op info@ikso.be. Het secretariaat is bemand van 8u tot 15u30. Op woensdag tot 12u.

 

Belangrijke afspraken:

  • De schoolpoort blijft de hele dag gesloten.
  • Iedereen die de school wil betreden, moet zich aanmelden.
  • Er wordt een register van aanwezigen aangelegd aan de balie.
  • Wie de school verlaat, moet zich uitschrijven.
  • Externen worden niet toegelaten tot de site, tenzij het echt noodzakelijk is.smart LIVE3