School opent

6de jaars naar school

IKSO opent op 15 mei: 6des komen hele dag naar school

Na weken van sluiting openen we onze poorten

 

 

 

Aanstaande vrijdag 15 mei is het zover. Het IKSO lag er vele weken verlaten bij, maar nu kunnen we onze poorten openen om onze leerlingen van het 6de jaar veilig binnen te laten voor de proefdag.

Ze krijgen les in kleine groepjes over hun hoofdvakken. Er werd deze week hard gewerkt om de site Middenstraat coronaproef te maken, heel speciaal voor hen omdat ze het verdienen.

Wij kiezen ervoor om onze leerlingen maximaal de kans te bieden om naar school te komen. We nemen geen enkel risico en doen dat met een arsenaal aan veiligheidsmaatregelen.

 

De leerlingen van het 6de jaar zullen dan vanaf 18 mei 2 halve dagen naar school komen en tijdens die halve dagen zullen we ook momenten voorzien om evaluaties af te nemen. Op die manier kunnen we een betrouwbaar beeld opbouwen van de studievorderingen van onze leerlingen.

Er zal les worden gegeven volgens een vast lesrooster en daarnaast zullen er ook toetsen kunnen worden afgelegd voor bepaalde vakken. Naast de lessen op school krijgen de 6des ook thuis verder LIVE-sessies via smartschool volgens het lesrooster waar we al weken mee werken.

 

We weten dat dit een extra inspanning is, dat we de lat hoog leggen, maar dit is IKSO, een school voor jongeren met ambitie. Een pak LIVE-lessen per week en nu ook nog echte lessen op school gecombineerd met evaluatiemomenten: onze leerlingen hebben weinig achterstand opgelopen tijdens deze crisis!

 

De leerlingen van de andere leerjaren laten we ook niet in de kou staan. Zij blijven verder werken via het lesrooster met 15 tot 19 LIVE-lessen per week. Misschien krijgen zij ook nog de kans om naar school te komen. Dat valt nog af te wachten.

 

Veiligheidsafspraken Coronacrisis

 

Een mondmasker dragen is voortaan verplicht op IKSO. Normaal gezien ontvangt elke burger er eentje van zijn/haar gemeentebestuur. Iedereen draagt dit mondmasker bij het binnenkomen. Leerlingen zonder mondmasker zullen niet onmiddellijk toegelaten worden tot de site. In het leslokaal is een plastic wand voorzien voor de leerkracht, zodat het mondmasker even kan afgezet worden.

 

Externen worden niet toegelaten tot de school. Alleen leerlingen en personeelsleden betreden de schoolgebouwen.

 

Overal zijn er markeringen om afstand te houden.

Er is een circulatieplan opgesteld: via pijlen op de grond kan iedereen zich bewegen in de juiste richting. Soms is dat een kleine omweg, maar die maken we allemaal met plezier.

Desinfectie van de handen is verplicht bij aankomst en bij het betreden van elk lokaal. Er zijn hiervoor desinfectiestanden voorzien

Het toiletbezoek is strikt geregeld. Er mogen maximum 3 leerlingen tegelijk in de toiletruimte. Na elk bezoek wordt het toilet gedesinfecteerd.

 

Het IKSO-Team, binnenkort Leonardo-Team, is geweldig!

 

Zij zorgen voor onze leerlingen, met hart en ziel.

 

Het onderhoudspersoneel zorgt voor de desinfectie van deuren, trappen, banken, toiletten, enz. de hele dag door. Zij zijn al weken aan de slag om onze beide sites in topconditie te houden.

 

Onze preventie-adviseur en COD Erwin werkt non-stop om alles veilig te laten verlopen.

 

Onze klusjesman Frank, manusje-van-alles, is al dagen in de weer om onze infrastructuur aan te passen. Top!

 

Het secretariaat zorgt ondertussen dat alles blijft verder draaien en volgt de aanwezigheden van de leerlingen op tijdens de LIVE-sessies. Onmisbaar!

 

De leerkrachten verzetten bergen werk om dit allemaal voor mekaar te krijgen. Dag na dag extra inspanning voor hun leerlingen: geweldig.

 

Het beleidsteam van IKSO is al weken in crisismodus om deze crisis om te buigen in kansen voor onze leerlingen en ons personeel.

 

Wat een fantastisch team!

Bedankt!

 

Onze school is telefonisch bereikbaar op 053 66 60 29 en via e-mail op info@ikso.be. Het secretariaat is bemand van 8u tot 15u30. Op woensdag tot 12u.

Belangrijke afspraken:

  • De schoolpoort blijft de hele dag gesloten.
  • Iedereen die de school wil betreden, moet zich aanmelden.
  • Externen worden niet toegelaten tot de site, tenzij het echt noodzakelijk is.smart LIVE3